Ømme muskler og led

Kropsholdning

Muskelspændinger på ryg

Smerter i ryg og lænd, skyldes meget ofte en dårlig kropsholdning.
Mønstret viser en tydelig v-form fra skuldre og ned mod rygsøjlen, langs skulderbladene. Samtidig er der næsten altid en spænding i nakken eller på siden af halsen.
Hos denne person er v-formen understreget med mørke penselstrøg langs skulderbladenes inderside – noget som klienten mærker som svære muskelspændinger. Dertil er de hvide klatter langs skulderbladenes inderside områder med mærkbare myoser.

Dårlig kropsholdning giver smerter

Har du et arbejde, hvor du skal sidde meget ned samt mangler overskud til at få bevæget dig i dagligdagen, så vil du på sigt få ømme muskler og led. Er tilstanden vedvarende, kan det give smerter i bl.a. ryg og lænd.
Den stillesiddende position giver en runding af ryggen omkring lænden. Skuldrene kommer en anelse for langt frem og hovedet er måske bøjet for bedre at se skærmen. Lyder det bekendt?
Fastholdes stillingen uden at kompensere ved at rejse sig og ikke mindst strække musklerne ud, så vil der efterhånden kunne dannes myoser, hvorefter muskelsmerten melder sig. Mønstret er genkendeligt, især for nakke og skuldre.
Hvad mange klienter bliver overrasket af er, at billederne viser en stor irritation i deres baglår. Stivheden i kroppen er nemlig ikke kun omkring skuldre og nakke, resten af kroppen følger gerne med.

Læs mere: IR-scanning, hvad er det?

Stress påvirker bindevævet

Under svær og især langvarig stress kan bindevævet blive påvirket. Da vi har bindevæv over hele kroppen vil smerterne ikke være samlede i muskelgrupper, men mere give en diffus smerte som godt kan være kronisk. Smerterne kan sidde omkring muskler, led og sener.
Klienter med mønstret i bindevævet fortæller tit om en træthed, der begrænser dem i deres aktivitetsniveau samt at de kan føle sig nedtrykte, til tider en smule deprimerede og især, at de har svært ved at tænke klart.
Dertil har de også ofte problemer med at sove igennem om natten.

Stress

Inflammation på hele ryggen

Varmen fra irritationen under huden er sporadisk fordelt og ligner mest farve duppet på kroppen.
Mønstret er ikke specielt koncentreret omkring store muskelgrupper, men ligger nærmere spredt over hele kroppen og giver symptomer af ømhed hen over muskler samt led.
For den enkelte klient kan der godt være en variation af ovenstående, som fx at halsmusklerne er meget påvirkede. Denne påvirkning kan godt skyldes en generel spænding i musklen, evt. forårsaget af den langvarige stress som klienten har oplevet.

JA TAK – JEG ØNSKER AT BESTILLE EN TID TIL IR SCANNING

Har du selv gået rundt med mange smerter i alt for lang tid, så bestil en tid til IR scanning. Du vil få min vejledning til hvad du bør overveje samt, hvordan du kan hjælpe kroppen på vej mod at få det bedre.

Hvordan man se mønstre af smerte?

Ømme muskler og led samt anden irritation udvikler varme, hvilket kan mærkes på huden.
Når jeg tager et billede, bruger jeg et kamera som er udviklet til at kunne måle temperatur og vise den som farver. På den måde bliver mønstret tydeligt, uanset om smerten kan mærkes eller kun er en sporadisk irritation.

Hvad kan billederne bruges til?

De billeder, der bliver taget under konsultationen, får du tilsendt som en pdf-fil. Det giver dig mulighed for at vise dem til en kropsterapeut og dermed målrettet behandlingen, hvilket kan få dig hurtigere i den rigtige retning.

Skriv dit søge ord og tryk Enter for at søge